Η ιστορία της τέχνης σε 12 γάτες – Μία ιδιαίτερη εικονογράφηση των πιο γοητευτικών καλλιτεχνικών ρευμάτων

Ανακάλυψε τις αρχές των πιο γοητευτικών καλλιτεχνικών ρευμάτων στον κόσμο, μέσα από 12 γάτες με ιδιαίτερη εικονογράφηση.

Από την Αναγέννηση και την Αρ Ντεκό (Διακοσμητική Τέχνη) κι από εκεί στην Ποπ Αρτ και ακόμα παραπέρα, αυτές οι εμβληματικές γατούλες παρουσιάζουν τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία της τέχνης.

Βασισμένο στο επιτυχημένο βιβλίο «Η ιστορία της τέχνης σε 21 γάτες», το portfolio φιλοξενεί 12 καλλιτεχνικές, ιδιαίτερες, αστείες αλλά κυρίως… έντεχνες γατούλες σε ποιοτικά posters που θα διακοσμήσουν μοναδικά τον χώρο σας.

Μια γάτα για κάθε ρεύμα τέχνης, ντυμένη σουρεαλιστικά, ιμπρεσιονιστικά ή με… αρχαία αιγυπτιακή περιβολή, αυτά τα φιλότεχνα και λαμπερά ζωάκια δεν θα σας αφήσουν ασυγκίνητους.

Η Felis catus, η αλλιώς η γνωστή σε όλους μας οικόσιτη γάτα, υπήρξε πολύτιμη σύντροφος του ανθρώπου σε όλη την ιστορία της ζωής του. Οι γάτες-σύμβολα ταυτότητας είχαν εξάψει τη φαντασία των αρχαίων Αιγυπτίων και υπήρξαν θαμώνες στα στούντιο πολλών καλλιτεχνών, όπως του Πάμπλο Πικάσο, του Κλοντ Μονέ και της Τζόρτζια Ο’ Κιφ. Γι’ αυτό θα ζητήσουμε από 21 καλλιεργημένες γάτες να μας ταξιδέψουν στον κόσμο της ιστορίας της τέχνης!

Η Νία Γκουλντ είναι Αγγλίδα εικονογράφος και έχει σπουδάσει γραφιστική στο Πανεπιστήμιο του Famlouth.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ