Απίστευτη κτηνωδία στην Ημαθία: Οδηγός έδεσε στο αγροτικό του σκυλάκι και το έσερνε στην άσφαλτο

Μία ακόμα βάρβαρη κτηνωδία σημειώθηκε την Τετάρτη 17 Ιουλίου στην Ημαθία με θύμα έναν σκύλο που απεικονίζεται δεμένο σε αγροτικό να σέρνεται στην άσφαλτο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που κοινοποίησε η ομάδα του Facebook, Υιοθεσίες για τα αδεσποτάκια της Βέροιας, ένας οδηγός αγροτικού έδεσε τον σκύλο του από τον λαιμό στο αγροτικό του και τον έσερνε στον δρόμο στην Παλατίτσια Ημαθίας.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν το ζώο ήταν ήδη νεκρό όταν ο δράστης το έδεσε η το σκότωσε σέρνοντας το στην άσφαλτο. Το πτώμα του ζώου, σύμφωνα με την κ. Σταματάκου, βρίσκεται στο καταφύγιο του Δήμου Βέροιας και αναμένεται να γίνει νεκροψία-νεκροτομή.

Το πτώμα του ζώου, βρίσκεται στο καταφύγιο του Δήμου Βέροιας και αναμένεται να γίνει νεκροψία-νεκροτομή (Φωτ.: stamatina_ss |Instagram)

Σύμφωνα με τον διευθύντρια του Zero Stray Pawject, Σταματίνα Σταματάκου, ο οδηγός του αυτοκινήτου ο οποίος ήταν και ιδιοκτήτης του ζώου που έσερνε τον σκύλο, συνελήφθη και ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία, ενώ σήμερα, Παρασκευή, θα οδηγηθεί στον ανακριτή κατηγορούμενος για κακούργημα.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή της η κ. Σταματάκου, ο οδηγός ισχυρίστηκε ότι το ζώο ήταν ήδη νεκρό και είχε δηλητηριαστεί και αποκαλύπτει ότι ο συγκεκριμένος άνδρας είχε υιοθετήσει πριν 7 χρόνια σκύλο και του είχε αφαιρεθεί με εισαγγελική εντολή λόγω των πολύ κακοποιητικών συνθηκών που ζούσε, αφού το είχε δεμένο με μισό μέτρο αλυσίδα, χωρίς νερό και φαγητό, αποστεωμένο και γεμάτο δερματικά μέσα στη λάσπη χωρίς κανένα κατάλυμα για να προστατευθεί.

«Η ιστορία επαναλήφθηκε και προ διετίας, όμως, που πάλι με εισαγγελική εντολή του αφαιρέθηκε σκυλί που είχε υιοθετήσει. Παρόλα αυτά συνέχισε απτόητος να ζητά από το δημοτικό καταφύγιο Βέροιας να υιοθετήσει σκυλιά αλλά η υπεύθυνη του καταφυγίου το απαγόρευσε. Το ζήτημα που εγείρεται είναι πώς ο συγκεκριμένος μετά από δύο εισαγγελικές αφαιρέσεις είχε ακόμα σκυλιά. 
Για την υπόθεση βγήκε μπροστά η γενναία φιλόζωη Γιάννα Καραγιαννάκη και η Εθελοντική Δράση: Γη των Αδέσποτων-Land of Strays. Το πτώμα του ζώου βρίσκεται στο καταφύγιο του Δήμου Βέροιας κι αναμένεται να γίνει νεκροψία-νεκροτομή», επισημαίνει η Σταματίνα Σταματάκου.

Ελληνική Αστυνομία: Άμεσα συνελήφθη ένα άτομο στην Ημαθία για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς

Άμεσα συνελήφθη χθες (18 Ιουλίου 2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βέροιας, ένας ημεδαπός άνδρας, για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς.

Ειδικότερα, λίγο νωρίτερα περιήλθε σε γνώση των αστυνομικών βιντεοληπτικό υλικό, όπου απεικονίζονταν όχημα να σέρνει δεμένο σκύλο σε περιοχή της Ημαθίας, ενώ ακολούθησε και καταγγελία εκπροσώπου φιλοζωικής εταιρείας.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ενός ημεδαπού άνδρα, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Ο σκύλος βρέθηκε νεκρός σε αγροτική περιοχή της Ημαθίας και μεταφέρθηκε σε Δημοτικό Κτηνιατρείο για τη διενέργεια σχετικών εξετάσεων.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Νεότερη ενημέρωση: Ελεύθερος ο 84χρονος που έδεσε και έσερνε σκυλί με αγροτικό αυτοκίνητο

Ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα – ενόψει της προκαταρκτικής εξέτασης που βρίσκεται σε εξέλιξη – σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αφέθηκε ο 84χρονος που συνελήφθη σε περιοχή έξω από τη Βέροια, επειδή έδεσε στο αγροτικό του αυτοκίνητο ένα μεγαλόσωμο σκυλί και το έσερνε καθώς το όχημα βρισκόταν σε κίνηση.

Ο ηλικιωμένος συνελήφθη μετά από καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. κι αφού αναρτήθηκε σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης βίντεο με την πράξη του. Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Βέροιας, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε νωρίτερα ο ηλικιωμένος, αποφάσισε να αρθεί η κράτησή του, ώστε να ολοκληρωθεί η έρευνα και να περιληφθεί στη δικογραφία το πόρισμα από την κτηνιατρική εξέταση, για να αποφασιστεί στη συνέχεια η ποινική του μεταχείριση.

Ο 84χρονος, κατά πληροφορίες, ισχυρίζεται ότι το ζώο ήταν ιδιοκτησίας του κι ότι το βρήκε δηλητηριασμένο σε κτήμα που διατηρεί, οπότε αποφάσισε να το μεταφέρει με τον παραπάνω τρόπο σε σημείο όπου το εγκατέλειψε, υποδεικνύοντας στις Αρχές το μέρος αυτό.

Η συμπεριφορά απέναντι στα ζώα και η έννοια του πολιτισμού συνδέονται στενά

Η συμπεριφορά απέναντι στα ζώα και η έννοια του πολιτισμού συνδέονται στενά, καθώς η μεταχείριση των ζώων αποτελεί ένδειξη του επιπέδου του πολιτισμού μιας κοινωνίας.

Η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση του κοινού παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση μιας πολιτισμένης στάσης απέναντι στα ζώα. Οι εκπαιδευτικές εκστρατείες, τα ντοκιμαντέρ και τα προγράμματα στα σχολεία μπορούν να βοηθήσουν στην προώθηση του σεβασμού και της ευθύνης απέναντι στα ζώα.

Ένας πολιτισμένος κόσμος οφείλει να προστατεύει τα δικαιώματα των ζώων και να εξασφαλίζει την ευημερία τους. Η ηθική, η νομοθεσία, η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση αποτελούν βασικά εργαλεία προς αυτή την κατεύθυνση.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ