Δήμος Γαλατσίου: Άγνωστοι ρίχνουν σκόπιμα σε διάφορα σημεία θειάφι – Τι να κάνετε αν εντοπίσετε το υλικό

Παράκληση προς τους πολίτες, αν εντοπίσουν θειάφι, κάνει το Τμήμα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Γαλατσίου. 

Όπως αναφέρει, το τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο σε διάφορα σημεία του δήμου κάποιοι να ρίχνουν σκόπιμα θειάφι, το οποίο είναι επικίνδυνο για τα ζώα και τους ανθρώπους και τιμωρείται αυστηρά από τον νόμο.

Ως εκ τούτου, σε περίπτωση που κάποιος πολίτης εντοπίσει το χημικό στοιχείο, ζητά να ενημερώσει άμεσα το Τμήμα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου, ώστε σε συνεργασία με το αρμόδιο Τμήμα Καθαριότητας να προχωρήσουν στον καθαρισμό του δρόμου και πεζοδρομίου και στην απομάκρυνσή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δηλητηρίαση των ζώων αποτελεί κακούργημα και ενέχει ποινικές και διοικητικές κυρώσεις, σύμφωνα με τον νόμο 4039/12, όπως τροποποιήθηκε με άρθρο 46 του Ν. 4235/14 και ισχύει.

Συγκεκριμένα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ποινικές κυρώσεις αφορούν ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός -1- έτους και χρηματική ποινή από 5.000€ ως 15.000€ και οι διοικητικές κυρώσεις είναι 30.000€ ανά ζώο και ανά περιστατικό.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 213-2055437 και 213-2055419
email: [email protected]

Φωτ.: Αδέσποτα ζώα για υιοθεσία στο Δήμο Γαλατσίου

Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ