Η Ελληνική Φιλοζωική διέσωσε 9 σκυλάκια από την πυρκαγιά στο Κίτσι Κορωπίου – Σε ετοιμότητα και η Dogs’ Voice

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για τη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες Τετάρτη 19/6 πλησίον της Λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου με το 112 να δίνει εντολή για εκκένωση σε δύο περιοχές. 

Συγκεκριμένα, το μήνυμα από την υπηρεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας καλούσε τους κατοίκους της περιοχής Λαμπρικά και τους κατοίκους από το Κίτσι να εκκενώσουν προς Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας και Βάρη αντίστοιχα.

Καμμένα σπίτια και επιχειρήσεις άφησε η φωτιά στην Βάρης – Κορωπίου. Οι άνθρωποι που εκκένωσαν τις περιοχές Κίτσι και Λάμπρικα επέστρεψαν στα σπίτια τους. Εθελοντές του HumanityGR βρέθηκαν μέσα στα πεδία μάχης από την πρώτη στιγμή. Μέσα από την Γραμμή Ενημέρωσης 210 5226 379 καταγράφηκαν αιτήματα και ανάγκες πολιτών όπως άμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές και αντίστοιχες ομάδες επέμβασης.

Την ίδια στιγμή, μάχη για να σώσουν όσα περισσότερα ζώα γινόταν από την πυρκαγιά έδιναν και οι εθελοντές της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Ελληνική Φιλοζωική κατάφεραν να διασώσουν από τη μεγάλη πυρκαγιά στο Κίτσι Κορωπίου, 9 σκυλάκια τα οποία μετέφερε και τα φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις της.

Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία ευχαριστεί την κτηνίατρο της, Ίριδα Νούση, την βοηθό κτηνιάτρου Λαρίσσα Μπουφτέα και τον χειριστή του πλήρως εξοπλισμένου ασθενοφόρου ζώντων ζώων του Σωματείου Νίκο Μελιώτη, που παρά τις απαγορεύσεις της Πυροσβεστικής, βρήκε τρόπο προσέγγισης στο σημείο, για βοήθεια στα ζώα που κινδύνευαν.

Φωτ.: Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία

Ενημέρωση για το χθεσινό μέτωπο σε Κίτσι – Λάμπρικα παρείχε και η Dogs’ Voice

Σύμφωνα με την ΜΚΟ ενημερώθηκε για φωτιά που απειλούσε τους οικισμούς Κίτσι και Λάμπρικα στο Κορωπί και ήρθαν αμέσως σε επαφή με την πυροσβεστική, το τοπικό σωματείο Φιλοζωική Δράση Εθελοντών Αγίας Μαρίνας Κορωπίου (filozoiki_agiamarina) και την Ειδική Γραμματεία για την Προστασία Ζώων Συντροφιάς για να καταγράψουν ανάγκες και να ανταποκριθούν αναλόγως.

Όπως αναφέρει, έλαβε μηνύματα για εγκλωβισμένα ζώα τα οποία ενημερώθηκε ότι απεγκλωβίστηκαν από εθελοντές, και παράλληλα η ομάδα επισκέφθηκε το μέτωπο και βρισκόταν σε ετοιμότητα. Ευτυχώς για όλους η φωτιά περιορίστηκε και δεν χρειάστηκε να στηθεί κάποιος σταθμός, οι κάτοικοι σταδιακά επέστρεψαν στα σπίτια τους και η Φιλοζωική Δράση Εθελοντών Αγίας Μαρίνας Κορωπίου ήταν αδιάκοπα παρόντες για ζώα τραυματισμένα σε ανάγκη.

Από πυροσβέστες και διασώστες έγινε γνωστό στην ΜΚΟ ότι τα αδέσποτα της περιοχής έτρεξαν μακριά και διαπιστώσαμε εκεί ότι υπάρχουν ήδη ζώα που φαίνονται χαμένα και ουδείς γνωρίζει αν θα επανενωθούν με τους ανθρώπους τους.

Στο πεδίο επιχείρησαν και εθελοντές της Alma Libre και της ANIMA ενώ συνεργασία είχε και με τη Humanity Greece που ήταν από την πρώτη στιγμή εκεί αναφορικά με αιτήματα απεγκλωβισμού ζώων.

«Θα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι. Καλή δύναμη σε όσους έδωσαν σήμερα μάχη και δίνουν ακόμα σε μέτωπα σε όλη την Ελλάδα», γράφει χαρακτηριστική η Dogs’ Voice.

Φωτ.: Dogs’ Voice

Οδηγίες Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς

Μην εγκαταλείπετε τα ζώα σας κατά την αποχώρησή σας. Φροντίστε για την ασφαλή τους απομάκρυνση μαζί με εσάς.

Σε καμία περίπτωση μην αφήνετε δεμένα ζώα. Προσπαθήστε, χωρίς να θέσετε τη ζωή σας σε κίνδυνο, να απεγκλωβίσετε ζώα που εντοπίζετε κατά τη διάρκεια της εκκένωσης της περιοχής. Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά υπάρχουν αναφορές για ζώα δεμένα ή/και σε μπαλκόνια.

Σε περίπτωση που διαπιστώσετε ζώο σε ανάγκη και χρειάζεστε τη συνδρομή μας καλέστε μας στα τηλέφωνα:

2131361085
2131361033
2131361084
2131361083


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ