Οργή στην Ηλεία: Άλογο σέρνει μεγάλη άμαξα με 10 επιβάτες στο Κατάκολο – «Τι σόι άνθρωποι είναι όλοι αυτοί που ανεβαίνουν στις άμαξες;»

Η κακοποίηση αλόγου που σέρνει άμαξα με πολλά άτομα είναι ένα σοβαρό ζήτημα ευζωίας ζώων. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν τα άλογα υποβάλλονται σε υπερβολική καταπόνηση, δεν λαμβάνουν επαρκή φροντίδα, διατροφή ή ανάπαυση, και αναγκάζονται να εργάζονται υπό αντίξοες συνθήκες.

Μία τέτοια πρακτική καταγγέλλει η αντιπρόεδρος της Ελληνικής Φιλοζωικής Ένωσης Ζαχάρως, Ρένα Σπηλιοπούλου με άλογο που φαίνεται σε φωτογραφία που ανάρτησε στο λογαριασμό της στο Facebook να σέρνει σε μεγάλη άμαξα 10 επιβάτες σε παραλία στο Κατάκολο της Ηλείας.

Όπως αποκαλύπτει η κ. Σπηλιοπούλου στην ανάρτησή της την Κυριακή 7/7, η οποία ασχολείται με το ζήτημα των αμαξών από πέρυσι, η βόλτα με την άμαξα που σέρνει το άλογο κοστολογείται 10 ευρώ για διάρκεια μισής ώρας μέσα στο ήλιο.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Κατάκολο 2024!! 10 ευρώ κοστολογείτε μισή ώρα μαρτυρίου για το αλογάκι! Και όπως βλέπετε δεν μιλάμε για ένα άτομο. Η κατάσταση αυτή χρόνια. Μέσα στον ήλιο, δίχως στέγαστρα, δίχως την παραμικρή υποδομή! Ποιος χορηγεί τις άδειες; Ποιος ελέγχει το φορτίο που τα υποχρεώνουν να κουβαλάνε; Πού δίνουν λόγο αυτοί οι κύριοι; Και το ποιο σημαντικό! Τι σόι άνθρωποι είναι όλοι αυτοί που ανεβαίνουν στις άμαξες; Τροφή για σκέψη λοιπόν και ώρα για αλλαγή!»

Το θέμα έθιξε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι “Νέμεσις” η οποία κατέθεσε μήνυση κατά του ιδιοκτήτη της άμαξας.

Συγκεκριμένα επισημαίνει:

«Χθες η Ομοσπονδία πήγε στο Κατάκολο με τη Rena Spiliopoulou, αντιπρόεδρο του συλλόγου μας στη Ζαχάρω, που είναι πολύ κοντά με το Κατάκολο, μίλησε με διάφορες αρχές, παρατήρησε τι συμβαίνει, από πέρυσι ασχολείται με τις άμαξες εκεί, σήμερα καταθέτουμε τη μήνυση κατά του ιδιοκτήτη της άμαξας και όταν θα έχουμε σαφή εικόνα κλπ θα σας ενημερώσουμε ξανά» ενώ διερωτάται «γιατί δε σέρνουν και κανένα τραίνο».

Τέλος, απευθύνει έκκληση προς τον υπουργό να παρέμβει: «Κύριε υπουργέ, μήπως πρέπει να παρέμβετε για τη κατάσταση αυτή σε όλη τη χώρα αλλά και για τη συγκεκριμένη περίπτωση;»

Πρέπει να υπάρχουν αυστηροί κανονισμοί και τακτικοί έλεγχοι από τις αρχές

Για την προστασία των αλόγων και την αποφυγή της κακοποίησης, είναι σημαντικό να υπάρχουν αυστηροί κανονισμοί και τακτικοί έλεγχοι από τις αρχές. Επίσης, οι πολίτες πρέπει να είναι ενημερωμένοι και να αναφέρουν τυχόν περιπτώσεις κακοποίησης που παρατηρούν.

Αν γνωρίζετε συγκεκριμένη περίπτωση κακοποίησης αλόγου, θα ήταν καλό να την αναφέρετε στις αρμόδιες αρχές ή σε οργανώσεις προστασίας ζώων που μπορούν να παρέμβουν.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ