Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα – Εκκενώθηκαν Αρόη, Παγώνα και Εγλυκάδα, το γηροκομείο και το Καραμανδάνειο – Τα ζώα θα συγκεντρώνονται στην ΠΛΑΖ

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πάτρα καθώς έχει ξεσπάσει πυρκαγιά στην περιοχή του Γηροκομειού. Μηνύματα από το 112, εκκενώνεται το Κωνσταντοπούλειο Ίδρυμα, το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων και το Ίδρυμα «Μέριμνα», σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε οικοπεδικό χώρο στην οδό Ερρίκου Ντυνάν και έχει λάβει διαστάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή ακούγονται εκρήξεις, ενώ οι καπνοί έχουν πνίξει την πόλη.

Στο σημείο επιχειρούν 65 πυροσβέστες, 18 οχήματα και 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. «Η πυρκαγιά έχει περιοριστεί. Καμία ζημιά δεν έχει συμβεί σε κατοικίες ή υποδομή», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Η φωτιά έφτασε στο Καραμανδάνειο. Έχουν ήδη απομακρυνθεί όλοι. Δεν παύει να είναι μία επικίνδυνη φωτιά σε κατοικημένη περιοχή», ανέφερε ο Χαράλαμπος Μπονάνος, αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Φωτ.: ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

Συντονισμός για τα ζώα που βρίσκονται στα πυρόπληκτα σημεία

Σύμφωνα με την εθελόντρια και μέλος της ΠΦΠΟ, Αλεξάνδρα Δημοπούλου όλα τα ζώα θα μεταφερθούν από τις φωτιές με φορτηγά του Δήμου Πατρέων και θα συγκεντρώνονται στην ΠΛΑΖ.

Εκεί βρίσκεται η Γιούλα Ανωγιάτη. Η κ. Δημοπούλου απευθύνει έκκληση για εθελοντές για βοήθεια και μποξ μεταφοράς.

Η κτηνιατρική κλινική της Βασιλικής Νταβλούρου θα είναι ανοιχτή ώστε να βοηθήσει τα ζώα που έχουν πληγεί από τη φωτιά στην Πάτρα και έχουν ανάγκη από περίθαλψη.

Διεύθυνση: Λοχαγού Μενούνου 8, Πάτρα 263 35

Τηλέφωνο: 261 062 4880

Όπως ενημερώνει η κα Νταβλούρου, μικρόσωμοι σκύλοι επιρρεπείς (ή πάσχοντες) σε collapsus τραχείας (στένωση), όπως yorkshire terrier, maltese, chihuahua, pekinese, καθώς και βραχυκεφαλικές φυλές ( μπουλντόκ, μπόξερ) κινδυνεύουν πολύ περισσότερο από την εισπνοή καπνού. Ζώα που εμφανίζουν αναπνευστική δυσφορία πρέπει να μεταφέρονται άμεσα για έλεγχο.

Κατά την εκκένωση παίρνουμε πάντα μαζί μας τα ζώα μας και φροντίζουμε για την ασφαλή τους απομάκρυνση. Σε περίπτωση που είναι ανέφικτο τουλάχιστον τα αφήνουμε ελεύθερα. Προσπαθούμε, χωρίς να θέσουμε τη ζωή μας σε κίνδυνο, να απεγκλωβίσουμε ζώα που εντοπίζουμε κατά τη διάρκεια της εκκένωσης της περιοχής.

Νεότερη ενημέρωση: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Πάτρα

Μετά από δύο ώρες όπου δυνάμεις της πυροσβεστικής μάχονταν με τις φλόγες, η φωτιά στην Πάτρα είναι αυτή τη στιγμή χωρίς ενεργό μέτωπο και δεν απειλούνται κατοικίες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Πελετίδη για την Πυρκαγιά στο ΕΡΤNews: «Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκένωσης ευαίσθητων χώρων όπως το νοσοκομείο, το γηροκομείο. Όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονταν σε αυτούς τους χώρους έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια και δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος γι᾽ αυτούς».

Μέχρι στιγμής, είπε πως δεν υπάρχουν συγκεντρωμένες πληροφορίες για μεγάλες καταστροφές σε κατοικίες. Ο κ. Πελετίδης ανέφερε ακόμη ότι αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα ήταν να αντιμετωπιστούν τα πιο σοβαρά ζητήματα και οι εκκενώσεις, και θα συγκεντρωθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τυχόν ζημιές σύντομα.

Λόγω της εξάπλωσης της φωτιάς, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, εκκενώνονται προληπτικά το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο και το Καραμανδανείο Νοσοκομείο Παίδων. Παράλληλα, με μήνυμα από το 112 δόθηκε εντολή εκκένωσης στους κατοίκους προς Εγλυκάδα. Εντολή εκκένωσης από το 112 δόθηκε και για τους κατοίκους από Αρόη και Παγώνα για απομάκρυνση προς Πάτρα.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ