Ο Δήμος Ερέτριας απευθύνει πρόσκληση στους εθελοντές να γραφτούν στο Μητρώο Εθελοντών για τα αδέσποτα ζώα

Ο εθελοντισμός είναι εξαιρετικά σημαντικός και στον τομέα της φιλοζωίας. Όταν μάλιστα συνδυάζεται με πλήρη οργάνωση από τον δήμο, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι ευεργετικά για τους τετράποδους φίλους μας.

Εθελοντές φροντίζουν αδιάκοπα πολλά αδέσποτα στον Δήμο Ερέτριας και γι᾽ αυτό ο Δήμος τους καλεί με σκοπό να οργανωθεί καλύτερα, ώστε να κάνει πιο ισχυρή την αλυσίδα της φροντίδας και της προστασίας των αθώων ψυχών.

Ειδικότερα, τους απευθύνει πρόσκληση να γραφτούν στο Μητρώο Εθελοντών για τα αδέσποτα ζώα. Στο Μητρώο μπορεί να εγγραφούν και άτομα που θέλουν να βοηθήσουν, αλλά δεν το έχουν κάνει μέχρι σήμερα για διάφορους λόγους.

Οι εθελοντές μπορούν να βοηθήσουν σε πολλούς τομείς, όπως η σίτιση, η κοινωνικοποίηση, η φιλοξενία και η υιοθεσία των αδέσποτων. Η καταγραφή τους στο Μητρώο θα βοηθήσει στη χαρτογράφηση των σημείων, όπου υπάρχουν ζωάκια.

Ο Δήμος χρειάζεται εθελοντές σε τομείς όπως:

  • Κοινωνικοποίηση ζώων στο καταφύγιο
  • Σίτιση και φροντίδα ζώων όπου υπάρχουν αγέλες σκύλων ή αποικίες γατών (η τροφή θα παρέχεται από το Δήμο)
  • Προώθηση υιοθεσιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
  • Προσωρινή φιλοξενία ζώων που χρειάζονται ειδική φροντίδα ή φιλοξενία κουταβιών μέχρι την υιοθεσία τους
  • Φωτογράφιση ζώων για προώθηση υιοθεσιών
  • Μεταφορά ζώων σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης λόγω φυσικών καταστροφών

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Γραφείο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Ερέτριας, στο τηλ. 22290/67.091.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ