Πέταξαν γάτα ενός έτους από τον 12ο όροφο πολυκατοικίας

Μία γάτα επέζησε από μία βάναυση πράξη στη Μινεσότα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το καταφύγιο ζώων Home For Life, στις 24 Ιουνίου πέταξαν την ενός έτους γάτα Rue από το μπαλκόνι διαμερίσματος 12ου ορόφου πολυτακοικίας.

Σε δελτίο Τύπου της 2ας Ιουλίου, η ομάδα διάσωσης της Μινεσότα έγραψε ότι αρκετοί άνθρωποι είδαν το αιλουροειδές να “πετιέται από το μπαλκόνι” της πολυκατοικίας και το ανέφεραν στην τοπική υπηρεσία ελέγχου ζώων. Η γάτα έπεσε 12 ορόφους πριν καταλήξει στο πεζοδρόμιο. Από την πρόσκρουση η γάτα υπέστη δύο σπασμένα πόδια, μία σπασμένη αριστερή πατούσα και ένα σπασμένο σαγόνι.

Το Home For Life μοιράστηκε ότι “έλαβε επείγουσα βοήθεια” για την Rue, τοποθετώντας γύψο στα πόδια της και τοποθετώντας ένα ρινογαστρικό σωλήνα ώστε να μπορεί να λαμβάνει νερό και τροφή με ασφάλεια μετά τον τραυματισμό του σαγονιού της.

Η οργάνωση δημοσίευσε μια ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση της Rue στο Facebook στις 2 Ιουλίου, γράφοντας ότι η γάτα υποβλήθηκε σε μια “καινοτόμο διαδικασία” για να συνδεθούν τα άνω και κάτω δόντια της για να “σταθεροποιηθούν τα σπασμένα οστά ώστε να μπορέσει να θεραπευτεί” από τον τραυματισμό της γνάθου της.

Η Rue πήρε εξιτήριο από την αρχική της παραμονή στο νοσοκομείο και “αναρρώνει σε ένα αγαπημένο ανάδοχο σπίτι”. Η οργάνωση πρόσθεσε ότι η γάτα ήταν “πολύ τρυφερή, γουργουρίζοντας μάλιστα λίγο, και επέτρεψε τον χειρισμό της, παρόλο που πρέπει να είναι ακόμα φοβισμένη και να πονάει”, σύμφωνα με τον ανάδοχο γονέα της.

Το καταφύγιο ζώων μοιράστηκε νεότερα ενημέρωση, γράφοντας ότι η Rue “τρώει μόνη της” και προσπαθεί να περπατήσει με τους γύψους και στα δύο μπροστινά της πόδια. Η ανάρτηση πρόσθεσε ότι υποβλήθηκε σε ακτινογραφίες ολόκληρου και δεν διαπιστώθηκε καμία επιπλέον ζημιά στα εσωτερικά όργανα ή στο σκελετό της.

Η οργάνωση υποστήριξε ότι “ρώτησε -αλλά δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση- αν το άτομο ή τα άτομα που το έκαναν αυτό στην γάτα θα διωχθούν για κακοποίηση ζώων” – που αποτελεί κακούργημα και στις 50 πολιτείες, σύμφωνα με το Animal Legal Defense Fund.

Η εφημερίδα Star Tribune ανέφερε στις 2 Ιουλίου ότι η υπόθεση της Rue έχει κλείσει, ενώ το Home For Life απάντησε στις πληροφορίες στο Facebook και ισχυρίστηκε ότι “δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες” “για κακοποίηση ζώου”.

Ευτυχώς, η υγεία της Rue φαίνεται να βελτιώνεται μέρα παρά μέρα.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ