Σε λειτουργία η Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς

Δημιουργήθηκε και λειτουργεί στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς (ΕΜΖΣ) η Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς.

Στην ιστοσελίδα adoptastray.gov.gr στην οποία λειτουργεί η σχετική πλατφόρμα, κάθε ζώο προς υιοθεσία καταχωρείται υποχρεωτικά.

Αν ενδιαφέρεστε για την υιοθεσία αδέσποτου ζώου συντροφιάς μπορείτε να πραγματοποιήσετε την αναζήτησή σας μέσω της Πανελλήνιας Πλατφόρμας Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς.

Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος θα χρειαστείτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.

Οι εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι των Δήμων, οι αντιπρόσωποι φιλοζωικών σωματείων, οργανώσεων και καταφυγίων μπορούν να αναρτούν τα στοιχεία αδέσποτου ζώου προς υιοθεσία μέσω του Μητρώου Καταγραφής και Παρακολούθησης Ζώων Συντροφιάς.

Για την ανάρτηση αγγελίας ζώου προς υιοθεσία στην ΠΠΥ θα χρειαστείτε:

  • τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, αν είστε αντιπρόσωπος φιλοζωικών σωματείων / οργανώσεων και καταφυγίων
  • τους Κωδικούς Δημόσιας Διοίκησης, αν είστε υπάλληλος Δήμου
  • τον κωδικό microchip του ζώου προς υιοθεσία
  • τα στοιχεία του ζώου προς υιοθεσία, τα οποία αντλούνται από το Μητρώο Καταγραφής και Παρακολούθησης Ζώων Συντροφιάς
  • τη φωτογραφία του ζώου προς υιοθεσία
  • τα στοιχεία επικοινωνίας του υπευθύνου του ζώου καθώς και τις ώρες επικοινωνίας
  • τυχόν σύνδεσμοι άλλων ιστοσελίδων που φιλοξενούν αγγελία του ζώου
  • έξοδα φροντίδας
  • ένα σύντομο κείμενο που θα διευκολύνει την υιοθεσία του ζώου

Στην Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας αναρτώνται επιπλέον:

  • Δεσποζόμενα ζώα, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους επιθυμούν να αποχωριστούν για ειδικούς λόγους και δεν μπορούν να συνεχίσουν να τα φροντίζουν εφόσον  διαθέτουν εγκεκριμένη αίτηση παράδοσης του ζώου στο Δήμο μόνιμης κατοικίας τους.
  • Ζώα προς ευθανασία. Τα ζώα για τα οποία έχει ληφθεί απόφαση ευθανασίας, από τα αρμόδια κατά νόμο όργανα, δημοσιοποιούνται στην πανελλήνια πλατφόρμα υιοθεσίας και είναι διαθέσιμα επίσης για υιοθεσία.

Προϋποθέσεις για την υιοθεσία ζώου συντροφιάς:

  • να έχετε συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας σας
  • να μην είστε είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο παραβατών για παραπτώματα σχετικά με τα ζώα συντροφιάς που τηρείται στην Εισαγγελία Αθηνών
  • να μην έχετε προχωρήσει σε παράδοση ζώου σε Δήμο για τρία έτη πριν την ημερομηνία υιοθεσίας.

Όσα από τα ανωτέρω στοιχεία έχουν ήδη καταχωρισθεί στο Υπομητρώο Καταγραφής και Παρακολούθησης Ζώων Συντροφιάς αντλούνται απευθείας από αυτό κατόπιν διασταύρωσης με τον μοναδικό κωδικό ηλεκτρονικής σήμανσης (microchip) του καταχωρισμένου ζώου.

Η επιτυχής καταχώριση στην Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας δημιουργεί έναν μοναδικό υπερσύνδεσμο, ο οποίος υποχρεωτικά αναρτάται σε οποιαδήποτε άλλη καταχώριση της αγγελίας σε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο, καθώς και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η πληροφορία που αναρτάται στην Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας είναι δημόσια προσβάσιμη. Ειδικά ο ανάδοχος του ζώου έχει τη δυνατότητα να επιλέξει αν θα εμφανίζονται τα προσωπικά του στοιχεία ή όχι.

Κάθε ζώο μπορεί να έχει μια και μόνη εγγραφή στην Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας.

Δεν αναρτάται στην Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας αγγελία προς πώληση.

Για την ολοκλήρωση της κάθε ανάρτησης, το πρόσωπο που τη συμπληρώνει ενημερώνεται για τους όρους χρήσης της Πανελλήνιας Πλατφόρμας Υιοθεσίας και την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων, όπως είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα (ΕΔΩ), καθώς και τη δήλωση συναίνεσης χρήσης και επεξεργασίας και δημοσιοποίησης των δεδομένων που αφορούν στην ανάρτηση.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ