Σπέτσες: Τουρίστρια βούτηξε στη θάλασσα για να σώσει γατάκι (βίντεο)

Διασώθηκε μία γατούλα που εντοπίστηκε στη θάλασσα από τουρίστες στις Σπέτσες.

Ειδικότερα, σε ένα βίντεο που μοιράστηκε η Μαρία Σοκορέλη στην ομάδα SpetsesVoice, φαίνεται μία γυναίκα να βουτάει με τα ρούχα της στο λιμάνι για να σώσει ένα μικρό γατάκι.

Μάλιστα, η τουρίστρια από την Αμερική ρωτούσε γιατί δεν πέφτει κανείς στην θάλασσα να το βοηθήσει και η αποτρεπτική απάντηση που έλαβε ήταν ότι “δεν είναι ασφαλές”, εξαιτίας μιας βάρκας.

Η τουρίστρια δε δίστασε στιγμή και αφού εκτίμησε την κατάσταση και επιβεβαίωσε ότι δεν περνούν καράβια, βούτηξε και κολύμπησε στο σημείο που βρισκόταν το αιλουροειδές. Το μικρό ζωάκι πιάστηκε και με τη βοήθεια ενός άνδρα του λιμενικού που την περίμενε στην αποβάθρα, το μετέφερε με ασφάλεια στη στεριά και χειροκροτήθηκε για το θάρρος της.

Φωτ.: Spetses Care For Animals ΑΜΚΕ

Η γάτα μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο Spetses Care For Animals ΑΜΚΕ για περίθαλψη και είναι καλά στην υγεία της ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής πώς το μικρό γατάκι βρέθηκε στη θάλασσα.

Σύμφωνα με το Spetses Care For Animals, το γατάκι βρίσκεται στα χέρια του κοριτσιού και θέλει να το πάρει μαζί της στην Αμερική, ενώ αποκάλυψε ότι το ονόμασε “Σπέτσι”.

Η διάσωση μιας γάτας από τη θάλασσα μπορεί να είναι μια προκλητική και αγχωτική εμπειρία τόσο για το ζώο όσο και για τον διασώστη.

Εδώ είναι μερικές οδηγίες για το πώς να προχωρήσετε με ασφάλεια

Μείνετε ήρεμοι: Προσπαθήστε να παραμείνετε ήρεμοι για να μην τρομάξετε περισσότερο τη γάτα.

Εκτίμηση της κατάστασης: Αν η γάτα βρίσκεται κοντά στην ακτή και μπορεί να φτάσει σε εσάς χωρίς να μπείτε στο νερό, χρησιμοποιήστε ένα μακρύ αντικείμενο όπως μια σανίδα ή ένα κοντάρι για να τη βοηθήσετε να βγει.

Μην θέτετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο: Αν η γάτα είναι πολύ μακριά από την ακτή, σκεφτείτε να καλέσετε επαγγελματίες διασώστες ή το λιμενικό.

Χρησιμοποιήστε έναν πλωτήρα: Αν είναι ασφαλές να μπείτε στο νερό, πάρτε μαζί σας έναν πλωτήρα ή ένα σωσίβιο για να προσφέρετε στη γάτα.

Πλησιάστε προσεκτικά: Κολυμπήστε αργά και προσεκτικά προς τη γάτα, αποφεύγοντας απότομες κινήσεις που μπορεί να την πανικοβάλλουν.

Συλλέξτε τη γάτα με ασφάλεια: Όταν φτάσετε κοντά στη γάτα, προσπαθήστε να την πιάσετε με έναν απαλό αλλά σίγουρο τρόπο, υποστηρίζοντας το σώμα της.

Απομάκρυνση από το νερό: Μεταφέρετε τη γάτα με ασφάλεια στην ακτή και βεβαιωθείτε ότι δεν θα ξαναμπεί στο νερό.

Μετά τη διάσωση

Στεγνώστε τη γάτα: Χρησιμοποιήστε μια πετσέτα για να στεγνώσετε τη γάτα όσο το δυνατόν καλύτερα.

Παρακολουθήστε για σημάδια υποθερμίας: Αν η γάτα είναι κρύα, ζεστάνετέ την αργά με κουβέρτες ή σε ένα ζεστό δωμάτιο.

Επισκεφτείτε τον κτηνίατρο: Ακόμα κι αν η γάτα φαίνεται καλά, είναι καλή ιδέα να την εξετάσει ένας κτηνίατρος για τυχόν τραυματισμούς ή προβλήματα υγείας από την εμπειρία της στο νερό.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ