Νέα Μάκρη: Υποβρύχιος καθαρισμός του λιμανιού από τον Ροταριανό Όμιλο

Ο Ροταριανός Όμιλος Μαραθώνας – Νέα Μάκρη, στα πλαίσια της περιβαλλοντολογικής εθελοντικής του δράσης, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, διοργάνωσε υποβρύχιο καθαρισμό του Λιμανιού Νέας Μάκρης, την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024.

Ο Έφεδρος Καταδρομέας, απόφοιτος του Σχολείου Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ) και πιστοποιημένος δύτης Στράτος Σαραντόπουλος, ο οποίος, ως αρχηγός των δυτών, αφού εξήρε την πρωτοβουλία του ομίλου για την δράση, τόνισε: «Η εθελοντική προσφορά, είναι ένας ισχυρός τρόπος για την ενίσχυση της κοινωνίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων, ενώ παράλληλα ενισχύει και τους ίδιους τους εθελοντές τόσο στο προσωπικό όσο και στο επαγγελματικό τους επίπεδο. Επιπλέον, μέσα από την δράση ενισχύσαμε τους καταδρομικούς δεσμούς που μας συνδέουν με τον πρόεδρο Δημήτρη Δασκαλόπουλο και τον αντιπρόεδρο Γιώργο Κορδάτο, του Ροταριανού Ομίλου Μαραθώνας – Νέα Μάκρη».

Στην προσπάθεια του Ομίλου συνέδραμαν οι Έφεδροι των Ειδικών Δυνάμεων πιστοποιημένοι δύτες του Συλλόγου Μ.Ε.Κ (Μονάδα Εφέδρων Καταδρομών):
 Τάσος Μπουντούρης, Αντώνης Συκοβάρης, Γιώργος Δημόπουλος, Κώστας Κόλλιας, Μιχαήλ Καραμανώφ, όλοι τους ευαίσθητοι ενεργοί πολίτες, που διαθέτουν περίσσευμα αγάπης και διάθεση εθελοντικής προσφοράς.

Ο Ναυτικός Όμιλος Νέας Μάκρης, με την Πρόεδρο κα Παχούλα Αγγελική, τον Γραμματέα κ. Κορκολή Γιάννη, παρείχαν βάρκα ασφαλείας, χειριστή της βάρκας και τους επέτρεψαν τη χρήση των εγκαταστάσεών τους.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Μαραθώνα, κ. Γιώργος Ζούρος, παρείχε ένα φορτηγό για την αποκομιδή των υλικών που βάραιναν τον βυθό του Λιμένα.

Με την καινοτόμο αυτή συνδυασμένη δράση, ο Ροταριανός Όμιλος Μαραθώνας – Νέα Μάκρη κάνει πράξη το σύνθημά του “Υπηρετείν Υπεράνω Εαυτού”, δηλώνοντας παράλληλα την εξωστρέφειά του στην τοπική κοινωνία, -κάνοντας γνωστό ότι είναι ένα πολύτιμο πολυεργαλείο – απλό, προσιτό και προσβάσιμο – που αναζητά σύνδεση, φιλία και ευκαιρία να εμπλακεί στον κόσμο γύρω του, έτοιμος να κάνει σημαντική διαφορά στις ζωές των ανθρώπων που τον χρειάζονται.

Πηγή: irafina.gr


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ