Doggles: Προστατέψτε τα μάτια του σκύλου σας από τις υπεριώδεις ακτίνες και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες

Τα γυαλιά ηλίου για σκύλους, επίσης γνωστά ως “doggles”, έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τα μάτια ενός σκύλου από τις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες UV, τον άνεμο, τα σωματίδια και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Μπορούν να είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για σκύλους που περνούν πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, ιδίως σε συνθήκες ηλιοφάνειας ή ανέμου, ή για σκύλους με ειδικές παθήσεις των ματιών.

Η φυλή του σκύλου σας μπορεί επίσης να αποτελεί παράγοντα. Ορισμένες φυλές έχουν υψηλότερο κίνδυνο από άλλες να αναπτύξουν προβλήματα στα μάτια, οπότε μπορεί να επωφεληθούν από φορώντας προστατευτικά γυαλιά. Τυφλοί σκύλοι και σκύλοι που εκτίθενται σε σκληρές συνθήκες -όπως οι σκύλοι εργασίας- μπορεί επίσης να τα χρειάζονται.

Όσον αφορά την όραση, ορισμένες φυλές έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν προβλήματα με τα μάτια τους. Τα Μπόστον τεριέ, τα Σιχ Τσου, τα Παγκ και άλλες φυλές που είναι γνωστές ως βραχυκεφαλικές έχουν προεξέχοντες βολβούς, καθώς οι προεξέχοντες βολβοί των ματιών είναι πολύ πιο επιρρεπείς σε εκδορές, έλκη και κοψίματα.

Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να επιδεινώσει μια αυτοάνοση ασθένεια που ονομάζεται χρόνια επιφανειακή κερατίτιδα (ή pannus), ειδικά στους γερμανικούς ποιμενικούς και τα κυνηγόσκυλα.

Ακολουθούν ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά και οφέλη των σκιάστρων για σκύλους

Προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία: Πολλά γυαλιά σκύλου διαθέτουν φακούς που εμποδίζουν τις ακτίνες UV, προστατεύοντας τα μάτια των σκύλων από πιθανή βλάβη από τον ήλιο.

Αδιάβροχοι φακοί: Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια, οι φακοί είναι συχνά κατασκευασμένοι από άθραυστα υλικά.

Ρυθμιζόμενοι ιμάντες: Για ασφαλή και άνετη εφαρμογή, διαθέτουν συνήθως ρυθμιζόμενους ιμάντες γύρω από το κεφάλι και κάτω από το πηγούνι.

Αντιθαμβωτική επίστρωση: Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν αντιθαμβωτικές επιστρώσεις για τη διατήρηση της καθαρής όρασης.

Αερισμός: Ο σωστός αερισμός βοηθά στην αποφυγή θολώματος των φακών και εξασφαλίζει άνεση.

Ποικιλία μεγεθών: Έρχονται σε διάφορα μεγέθη για να ταιριάζουν σε διάφορες φυλές και σχήματα κεφαλής.

Πλεονεκτήματα

Προστασία των ματιών: Προστατεύει τα μάτια από τις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες UV, τη σκόνη, τον άνεμο και τα σωματίδια.

Οφέλη για την υγεία: Προστατεύει την υγεία. Βοηθά τα σκυλιά με υπάρχουσες παθήσεις των ματιών ή εκείνα που έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στα μάτια.

Περιπέτειες στην ύπαιθρο: Ιδανικό για δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ποδηλασία ή οδήγηση σε αυτοκίνητο με κατεβασμένο παράθυρο.

Στυλ: Προσθέτει ένα διασκεδαστικό και κομψό αξεσουάρ για τους σκύλους.

Η προστασία της όρασης του σκύλου σας αρχίζει με μια επαγγελματική αξιολόγηση. Είναι σημαντικό να βεβαιώνεστε ότι πηγαίνετε το σκύλο σας στον κτηνίατρο κάθε χρόνο, και δύο φορές το χρόνο για τα μεγαλύτερα σκυλιά. Αν ο κτηνίατρός σας συμφωνεί ότι τα προστατευτικά γυαλιά είναι ωφέλιμα, επιλέξτε ένα ζευγάρι γυαλιά υψηλής ποιότητας που να εφαρμόζουν σωστά, να συνηθίσει σταδιακά και να είναι άνετα για να τα φοράει.

Δημοφιλείς μάρκες

Doggles: Μία από τις πιο γνωστές μάρκες για γυαλιά ηλίου για σκύλους.

Rex Specs: Γνωστά για την αντοχή τους και την καταλληλότητα για δραστήρια σκυλιά.

QUMY: Προσφέρει προσιτά και λειτουργικά γυαλιά ηλίου για σκύλους.

PEDOMUS: Γνωστή για τα κομψά και λειτουργικά της σχέδια.

Ξεκινώντας με μικρές περιόδους και επιβραβεύοντας το σκύλο σας, μπορείτε να τον βοηθήσετε να συνηθίσει το νέο του αξεσουάρ.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ