Ντάτσχουντ: Γιορτάζοντας τη γοητεία και την επιμονή αυτών των αξιαγάπητων σκύλων

Τα Ντάτσχουντ είναι μια παιχνιδιάρικη, πιστή μικρή ράτσα σκύλων, ιδανική για μικρά παιδιά και ηλικιωμένους ανθρώπους. Πρόκειται για μια δημοφιλής φυλή σκύλων που έχει αναγνωριστεί για το χαρακτηριστικό της μακρύ σώμα και τα κοντά πόδια.

Τα Ντάτσχουντ έχουν μπει στις καρδιές των ανθρώπων εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Αρχικά εκτρέφονταν στη Γερμανία για να κυνηγούν ασβούς, και αυτά τα μικρά τετράποδα πήραν το όνομά τους από τις δύο γερμανικές λέξεις για τον ασβό (“dachs”) και τον σκύλο (“hund”). Στα γερμανικά, το όνομα προφέρεται “daaks-hunt”, γι’ αυτό και η φυλή αποκαλείται μερικές φορές με το παρατσούκλι “doxie” ή “dachsie”. Λόγω των κοντόχοντρων ποδιών τους και του μακρύ κορμού τους, τα ντάτσχουντ έχουν γίνει επίσης γνωστά ως “σκύλοι λουκάνικα”.

Η Εθνική Ημέρα Ντάτσχουντ καθιερώθηκε για να τιμήσει και να αποδώσει σεβασμό σε αυτά τα σκυλιά που είναι μία από τις μικρότερες φυλές. Η ημέρα γιορτάζεται τη μεγαλύτερη ημέρα του έτους, προσφέροντας εκτίμηση στο μήκος του σώματός του.

Δείξτε λίγη αγάπη γι’ αυτό το απολαυστικό μικρό τριχωτό πλάσμα συμμετέχοντας στην Εθνική Ημέρα Ντάτσχουντ.

Ένας τρόπος για να συμμετάσχετε στην Εθνική Ημέρα Ντάτσχουντ μπορεί να είναι να σκεφτείτε να υιοθετήσετε ένα στην οικογένεια.

Πληροφορίες για τα Ντάτσχουντ

Ένας εξαιρετικός τρόπος για να ασχοληθείτε με αυτή την ημέρα θα μπορούσε να είναι να αποκτήσετε λίγη περισσότερη μόρφωση και γνώση σχετικά με αυτή τη μικροσκοπική ράτσα σκύλων.

Τα Ντάτσχουντ υπάρχουν σε δύο μεγέθη. Το κανονικό μέγεθος αυτού του σκύλου ζυγίζει έως και 15 κιλά και το μινιατούρα ζυγίζει μόνο 5 κιλά ή λιγότερο.

Τα Ντάτσχουντ μπορούν να έχουν τρεις διαφορετικούς τύπους τριχώματος: κοντότριχο, τραχύτριχο ή μακρύτριχο, αλλά το κοντότριχο είναι το πιο δημοφιλές.

Η πρώτη επίσημη μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων το 1972 ήταν ένα Ντάτσχουντ με το όνομα Γουάλντι.

Τα Ντάτσχουντ έχουν μεγάλο προσδόκιμο ζωής, περισσότερο από τις περισσότερες φυλές σκύλων. Πολλά διαφορετικά Ντάτσχουντ έχουν κρατήσει το παγκόσμιο ρεκόρ για τον γηραιότερο σκύλο.

Προσωπικότητα

Φιλικά και ενεργητικά: Τα Ντάτσχουντ είναι γνωστά για την παιχνιδιάρικη και ενεργητική τους φύση. Είναι φιλικά προς την οικογένεια και τα παιδιά.

Έξυπνα και πεισματάρικα: Αν και είναι έξυπνα, μπορεί να είναι πεισματάρικα και να απαιτούν υπομονή και σταθερότητα στην εκπαίδευση.

Κυνηγετικά ένστικτα: Αρχικά εκτράφηκαν για το κυνήγι ασβών και μικρών ζώων, κάτι που αντικατοπτρίζεται στην ενστικτώδη τους επιμονή και τη διάθεση για εξερεύνηση.

Φροντίδα

Άσκηση: Χρειάζονται καθημερινή άσκηση για να παραμείνουν υγιή και ευτυχισμένα.

Περιποίηση: Ανάλογα με το είδος του τριχώματος (κοντό, μακρύ ή τραχύ), η περιποίηση μπορεί να ποικίλλει. Τα μακρύτριχα χρειάζονται πιο συχνό βούρτσισμα.

Υγεία: Είναι επιρρεπή σε προβλήματα στη σπονδυλική στήλη λόγω της μακράς τους δομής, γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή στην άσκηση και το βάρος τους.

Τα Ντάτσχουντ είναι ιδιαίτερα αγαπητά και εκτιμώνται για τον χαρακτήρα και την εμφάνισή τους, κάνοντάς τα μια δημοφιλή επιλογή για πολλά νοικοκυριά.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ