Ημέρα καθαρισμού του ενυδρείου: Μία υπενθύμιση για να ζουν τα ψαράκια σας σε ευχάριστο και υγιές περιβάλλον

Η φυσαλίδα του εξαερωτήρα, το σφύριγμα της αντλίας για το φίλτρο, ο απαλός χορός των ψαριών γύρω από τον βιότοπο που έχετε δημιουργήσει γι’ αυτά και η αργή ζεν κίνηση του σαλιγκαριού άλγης σας πάνω στις πέτρες στον πυθμένα του ενυδρείου σας. Μια πηγή απλής και γλυκιάς ηρεμίας… 

Μέσα σε αυτό το μικρό δοχείο υπάρχει ένας μικρόκοσμος του ωκεανού στο σύνολό του, είτε το έχετε στολίσει με βυθισμένα κάστρα, είτε με ραγισμένα κρανία, είτε με έναν καταπράσινο υποθαλάσσιο κήπο, η Ημέρα Καθαρισμού του Ενυδρείου σας υπενθυμίζει ότι περιστασιακά χρειάζεται πλύσιμο.

Φωτ.: Pexels

Ιστορία της Ημέρας Καθαρισμού του Ενυδρείου

Οι άνθρωποι αποκτούν ενυδρεία για να απολαύσουν τις απλές απολαύσεις που προσφέρει το να είσαι ιδιοκτήτης ψαριών. Εξάλλου, είναι το τέλειο κατοικίδιο με χαμηλή συντήρηση, τα ταΐζεις, ελέγχεις το φίλτρο τους και μια φορά το χρόνο καθαρίζεις το ενυδρείο… Καθαρίζεις το ενυδρείο τους, σωστά; Τουλάχιστον μια φορά το χρόνο; Όχι; Λοιπόν, γι’ αυτό υπάρχει η Ημέρα Καθαρισμού του Ενυδρείου σας! Μία υπενθύμιση να κάνεις ένα μικρό προσέξεις στους υδρόβιους φίλους σου, ώστε τα ενυδρεία τους να παραμείνουν ένα ευχάριστο και υγιές περιβάλλον για να ζουν.

Ο μη καθαρισμός του ενυδρείου σας μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένα σοβαρά προβλήματα για τα ψάρια, όπως χαμηλό επίπεδο οξυγόνου στο νερό, ασθένεια των βράγχιων και γενικά κακή υγεία του. Ευτυχώς, είναι απολύτως δυνατό να δώσετε στα κατοικίδιά σας το καλύτερο περιβάλλον διαβίωσης που έχετε ποτέ, απλά και μόνο τρίβοντάς το. Μπορείτε συχνά να αντισταθμίσετε τη συσσώρευση κατά τη διάρκεια του έτους εξασφαλίζοντας ότι έχετε αλγοφάγους, ιδίως τα σαλιγκάρια είναι καλά για το σκοπό αυτό και μπορούν να βοηθήσουν να διατηρήσετε το ενυδρείο σας καθαρό και απαλλαγμένο από άλγη. Στα ενυδρεία θαλασσινού νερού υπάρχουν ποικιλίες γαρίδων που είναι ιδανικές για να σκουπίζουν τα κατάλοιπα στο ενυδρείο σας. Χρειάζεται απλώς λίγη προσοχή!

Φωτ.: Unsplash

Πώς να τιμήσετε την Ημέρα Καθαρισμού του Ενυδρείου σας

Ο εορτασμός της ημέρας καθαρισμού του ενυδρείου σας είναι εύκολος! Αρκεί να προμηθευτείτε ένα μικρό ενυδρείο ή μια πλαστική σακούλα γεμάτη με υγιές, καθαρό νερό και να μεταφέρετε προσωρινά τα ψάρια σας σε αυτό.

Στη συνέχεια, αδειάζετε προσεκτικά το ενυδρείο από το νερό και προχωράτε στο καθάρισμα του εσωτερικού του γυαλιού με ένα καθαρό πανί για να απαλλαγείτε από τη συσσώρευση, και βγάζετε τα διακοσμητικά σας αντικείμενα και τα ξεπλένετε καλά. Τέλος, βγάζετε τις πέτρες του ενυδρείου και τις καθαρίζετε σχολαστικά ξεπλένοντάς τες επανειλημμένα με φρέσκο καθαρό νερό.

Δεν θα πρέπει να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε κάποιο είδος απορρυπαντικού, αλλά αν επιλέξετε να διασφαλίσετε ότι ξεπλένονται πλήρως για να μην πάθουν κακό τα ψάρια σας, αυτό πραγματικά δεν θα πρέπει να είναι απαραίτητο, και αν αισθάνεστε ότι είναι, μάλλον καλύτερα να αντικαταστήσετε τις πέτρες.

Μπορείτε να κάνετε αυτή τη διαδικασία μόνο μία φορά το χρόνο, αλλά η Ημέρα Καθαρισμού του Ενυδρείου σας θα πρέπει πραγματικά να είναι απλώς μια υπενθύμιση για να βεβαιωθείτε ότι έχει γίνει, ο καθαρισμός του ενυδρείου σας μία φορά κάθε δύο εβδομάδες είναι πολύ καλύτερος. Αν μη τι άλλο, βεβαιωθείτε ότι το ενυδρείο σας καθαρίζεται ετούτη τη μέρα!


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ