Αντώνης Χαροκόπος: Τα παιδιά από το Πετρωτό Πατρών δίνουν τα πιο ουσιώδη μαθήματα για την αγάπη απέναντι στα ζώα

Η ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς είναι ένα σημαντικό θέμα που μπορεί να έχει μακροχρόνια θετική επίδραση τόσο στα παιδιά όσο και στα ζώα.

Τα παιδιά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν και να κατανοούν τα συναισθήματα των άλλων, συμπεριλαμβανομένων των ζώων. Με αυτό τον τρόπο καλλιεργείται το αίσθημα της υπευθυνότητας για τη φροντίδα και προστασία των ζώων με αποτέλεσμα να ενθαρρύνονται να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας και να συμβάλλουν θετικά στο περιβάλλον τους.

Τα παιδιά από το Πετρωτό Πατρών είναι ένα βήμα προς μια πιο ευγενική και υπεύθυνη κοινωνία, που σέβεται και προστατεύει όλα τα πλάσματα.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, Αντώνης Χαροκόπος, μοιράστηκε στη σελίδα του στο Facebook μία σπουδαία πρωτοβουλία που πήραν να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό.

Με τίτλο “Μην Αγοράζετε, Υιοθετήστε” τα παιδιά παραθέτουν τους λόγους που τα ζώα μας χρειάζονται υπενθυμίζοντας μας να είμαστε υπεύθυνοι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων ενώ προτρέπουν να ενεργούμε άμεσα σώζοντας ένα αδέσποτο.

Στην επιστολή γράφουν: «Όλα τα αδέσποτα χρειάζονται μία στέγη. Δώστε τους αγάπη και στοργή. Η ζωή στον δρόμο είναι δύσκολη. Όλα τα ζώα χρειάζονται λίγο φαγητό. Δείξτε λίγη κατανόηση. Δεν γίνεται να υπάρχουν τόσα αδέσποτα. Μην ξεχνάς να στειρώνεις το κατοικίδιο σου. Το κατοικίδιο δεν είναι παιχνίδι. Αν δεν μπορείς να το φροντίσεις, μην το πάρεις και μετά να το παρατήσεις στο δρόμο.»

Φωτ.: Αντώνης Χαροκόπος | Facebook

Ο κ. Χαροκόπος, φανερά συγκινημένος από την πρωτοβουλία των παιδιών, αναφέρει στην ανάρτησή του: «Τα παιδιά πολλές φορές δίνουν τα πιο ουσιώδη μαθήματα για την αγάπη απέναντι στα ζώα. Η αναγνώριση και ο σεβασμός των δικαιωμάτων από τις παιδικές ηλικίες αποτελεί ελπίδα για το μέλλον. Τα αδέσποτα μας έχουν απόλυτη ανάγκη, βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωπα με κινδύνους για την υγεία τους, χωρίς νερό και φαγητό. Οφείλουμε, όσο μπορούμε να στηρίξουμε τους εθελοντές και τα φιλοζωικά σωματεία και να πιέσουμε τους αρμόδιους φορείς να εφαρμόσουν τον νόμο για την προστασία των αδέσποτων. Συγχαρητήρια στα παιδιά από το Πετρωτό Πατρών γι᾽ αυτή την πρωτοβουλία που πήραν να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό.»


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ