Ολοκληρώθηκε το διήμερο στειρώσεων για αδέσποτα από τον Δήμο Σφακίων – Στειρώθηκαν συνολικά 41 ζωάκια

Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για τη διαχείριση και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων, ο Δήμος Σφακίων ολοκλήρωσε με επιτυχία το τρίτο διήμερο στειρώσεων για αδέσποτα ζώα συντροφιάς εντός των ορίων του.

Οι στειρώσεις πραγματοποιήθηκαν από εθελοντές κτηνιάτρους την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του πρώην Κοινοτικού Γραφείου Ασφένδου στον Βουβά.

Ο Δήμος Σφακίων έχει συνάψει σύμβαση ενός έτους με την εθελοντική οργάνωση κτηνιάτρων «Förderverein Arche Noah Kreta e.V.» και ως εκ τούτου, στο προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν νέες ημερομηνίες στειρώσεων.

Η δράση είχε ως στόχο όχι μόνο τον έλεγχο του πληθυσμού αδέσποτων ζώων συντροφιάς, αλλά και τη βελτίωση συνθηκών ζωής των ήδη υπαρχόντων που σημάνθηκαν και καταγράφηκαν στο Εθνικό Μητρώο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, πραγματοποιήθηκαν στειρώσεις σε εικοσιπέντε (25) σκύλους και δέκα έξι (16) γάτες, αφαιρέθηκε ένας καρκινοειδής όγκος, ενώ δόθηκαν φαρμακευτικές αγωγές και παυσίπονα.

Ευχαριστούμε θερμά για τη δράση τους, τους κτηνιάτρους της εθελοντικής οργάνωσης «Förderverein Arche Noah Kreta e.V.», καθώς και τους εθελοντές δημότες που ενίσχυσαν την εκστρατεία με την περισυλλογή και φροντίδα των αδέσποτων ζώων.


Ακολουθήστε το pet-in.gr στο Facebook, στο Instagram και το Google News

Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή ή αντιγραφή με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου του δικτυακού τόπου χωρίς αναφορά πηγής με ενεργό σύνδεσμο του ιστότοπου www.pet-in.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ